Дойде ли моментът? Предложиха премахването на Альоша от центъра на Бургас!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (57)
13:02 / 14.10.2022
10734
Вечната тема – да бъде ли премахнат паметникът на Съветската армия в Бургас, отново е на дневен ред. Въпросът този път повдигат от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ), научи Burgas24.bg.

От ОЗБГ съобщават, че са входирали предложение до Общински съвет - Бургас, което със следния текст:

Уважаеми дами и господа Общински съветници,

Това, което се случи в Украйна и продължава да се случва, има негативни последици и за България, и ние не трябва да оставаме безучастни.

Неведнъж е повдиган въпросът за паметника на Съветската армия, известен и като "Альоша“, който се намира в центъра на град Бургас.

Това грозилище се извисява 70 години на площада и се е превърнало в някакъв руски символ. От ОЗБГ считаме, че е време тази рускопоклонническа статуя да бъде демонтирана или преместена на друго място, но по-далеч от центъра на града и предлагаме това да бъде направено колкото се може по-скоро.

На нейно място да бъде издигнат паметник на заслужил българин, а не на чужденец. Левски, Вазов, Ботев, Райна Княгиня, цар Симеон I, кап. Списаревски и т.н. са много по-достойни и подходящи да заемат мястото на руската статуя.

Burgas24.bg ви пита: Съгласни ли сте с премахването или преместването на паметника на Съветската армия от центъра на Бургас? Мнение по въпроса може да оставите в коментар под новината!

Виж коментарите (57)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).