ЕВН недоумява: Инвестирали сме 1,2 млрд. лв., защо е това отношение?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (39)
17:24 / 13.04.2010
2211
"EVN Bulgaria следи дебата в българското общество и медии през последната седмица относно нашата дейност и недоумява това ли е отношението към компания, която е инвестирала в България над 1,2 милиарда лева заедно с разходите за приватизация от началото на своето присъствие в страната, спазвайки всички закони, норми и регулаторни правила, установени в България", това се казва в съобщение от електроразпределителното дружество, отговарящо за доставките на ток на милиони българи, живеещи в цяла Югоизточна България.

Във връзка с днешните проверки на ДАНС в офисите на ЕВН в Бургас, Стара Загора, Кърджали, Ямбол и др., за които Burgas24.bg вече ви информира, от дружеството съобщават, че по-добре би било служителите на националната сигурност да им поискат нужните документи по надлежния ред и те биха им били предоставени, а не да се правят такива проверки. Все пак от ЕВН уточняват, че не са правени обиски, претърсвания или затваряне на офиси, които да попречат на работата на Клиентските енерго центрове.

"Годишната печалба всяка година досега е реинвестирана изцяло - в подобрения на мрежата и съоръженията, в усъвършенстване на клиентското обслужване. Благодарение на подобрения в организацията и направените инвестиции, направени след приватизацията, технологичните загуби в дружеството са намалени от 17% на около 12%. Като български фирми, дружествата от групата ЕVN, са внесли в държавния бюджет на България над 193 млн. лева данъци и такси", твърдят от ЕВН. От дружеството съобщават още, че непрекъснато се влагат средства в инвестиции и ремонти по мрежата на цялата територия на Югоизточна България. ЕВН твърдят още, че инвестициите им надвишават определения от ДКЕВР минимум, като целта е подобряване на обслужването на клиентите и достигането до европейски стандарти.

В коментарите под статията можете да напишете вашето мнение за това дали инвестициите, които ЕВН прави, са достатъчни, за да могат клиентите в Югоизточна България да се радват на качествено електроснабдяване по европейските стандарти.

Виж коментарите (39)

Още по темата (2):
13.04.2010 ДАНС проверявали как ЕВН изпълнява инвестиционната си политика
13.04.2010 ДАНС атакува ЕВН Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).