Екшън в Бургас! Шофьор без книжка опита да блъсне полицаи, имаше стрелба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:45 / 10.04.2017
6974
На 8 април около 14.30 ч. полицейските служители от ОДМВР - Бургас получили сигнал за водач, управляващ лек автомобил «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, без шофьорска книжка. В района на кръговото кръстовище на улиците «Проф. Якимов» и «Стефан Стамболов» автомобилът е забелязан, като на водача му - криминално проявения и осъждан Г.В., 32-годишен от Бургас е подаден пореден сигнал за спиране със стоп-палка. 

Г.В. отново не се подчинил, като заобикаляйки спрелите пред него МПС-та от страната на бетонната преграда, разделяща пътните ленти, с автомобила си «Сеат Толедо» се насочил с висока скорост срещу служителите, създавайки реална опасност за живота и здравето им. Единият от тях заредил служебния си пистолет «Макаров» със стоп-патрон и след неколкократни предупреждения, възпроизвел изстрел в безопасна посока. Въпреки това 32-годишния Г.В. не се подчинил и за да не бъдат блъснати, полицаите отстъпили встрани. 

«Сеатът» с висока скорост продължил да се движи в посока бул. «Стефан Стамболов», навлизайки по бул. «Тракия» в к-с «Славейков». Последвалите го полицаи открили автомобила изоставен и заключен в района на бл. 55 в ж.к. «Славейков». 

Г.В. е обявен за местно издирване, като около 19.30 ч. е задържан. Събраните по бързото полицейско производство материали са докладвани в Районна прокуратура - Бургас, като Г.В. е привлечен в качеството на «обвиняем» и с прокурорско постановление задържането му под стража е удължено за срок до 72 часа.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация
Много странен инцидент в "Изгрев"
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).