Ето как Бургас почете своето Освобождение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:04 / 06.02.2019
3502
С тържествено издигане на националния флаг, флаговете на Европейския съюз и Общината, молебен за просперитета на града и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите, днес Бургас почете датата на своето Освобождение. Въпреки лошото време и дъжда, много хора на всякаква възраст се включиха в ритуалите. Сред тях бяха зам.-кметовете Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, генералният консул на Русия във Варна - Владимир Климанов, почетният консул на Русия в Бургас - Тонко Фотев, общински съветници.

Не пропускайте да разгледате впечатляващата фотоизложба, проследяваща историята и създаването на национален парк-музей "Шипка", открита специално днес. Тя е подредена в Историческия музей на ул. "Лермонтов" 31. Експозицията може да бъде разгледана до края на месец април.

Днешната програма завършва в 18:00 часа, когато в Дома на писателя на ул. "Вола" №1 Георги Райков ще представи експозето си "Свободата - творческо вдъхновение".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).