Ето кога ще започне работа Кризисният център в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:41 / 09.03.2022
654
Две седмици след началото на войната в Украйна и на невижданата бежанска вълна, която у нас се насочва основно към Черноморието, в Бургас създават областен кризисен център. Както Burgas24.bg съобщи той ще се намира в сградата на Морската гара.

"За да започне да функционира центърът ще бъде оборудван утре и вдругиден, а идеята е на първо място да съберем както хуманитарната помощ към бежанците, така и обслужването им от държавната агенция по бежанците ще има представителство", обясни пред bTV областният управител на Бургас Стойко Танков. Той добави, че на първо място искат да осъществят цялостното обслужване на бежанците.

"Не познават града и тези, които нямат транспорт, трудно могат да намерят място. Да не говорим, че се събира такса от 1 лв. за влизане в зоната на пристанището с автомобил. Пропускателният режим вече е урегулиран. Няма да се събира тази такса. Ще бъдат обозначени с талони, които ще позволяват да влизат безплатно, но мисля, че това е знакова сграда в Бургас и всеки знае, че тук е удобно от гледна точка и на паркиране", каза още той.

По данни на областно управление на МВР около 500 бежанци има на територията на Бургаска област, но са много повече, според Танков.

"Така че искаме и с този единен център да създадем тази система за регистрация на бежанците и да имаме информация с какво разполагаме що се отнася до държавната база", обясни още областният управител.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).