Ето защо бургаските таксита побъркаха хората навръх Нова година! Плашат кмета, че това е само началото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
19:51 / 02.01.2017
27506
В новогодишната нощ нямаше протести, нямаше искания за стоянки, намаляване на патента и химически тоалетни, нямаше клаксони и шествия... но нямаше и свободни таксита! Това беше тихият им протест - точно в нощта, в която бургазлии имаха най много нужда от тях.

С тези думи, изпратени до кмета Димитър Николов, бургазлията Радослав Иванов се опита да обясни ужаса в Новогодишната нощ. В първите часове на 2017-а година десетки бургазлии останаха на студа и бяха принудени да търсят алтернативни начини за прибиране. Диспечерите, сякаш напук, парираха всяко обаждане, а жълтите коли бяха потънали вдън земя.

"В новогодишната нощ много от вашите съграждани усетиха и почувстваха нуждата от такси, за да се приберат по домовете си. Нямаше протести, нямаше искания за стоянки, намаляване на патента и химически тоалетни, нямаше клаксони и шествия... но нямаше и свободни таксита! Хората вървяха по пътя, махаха и се молеха на такси да спре и да ги вземе. Всички централи даваха заето и отказваха да приемат поръчки".

"Да, защото на мъжете и жените зад волана на жълтите коли им писна! Писна им да бъдат незачитани, обиждани, наричани бакшиши, мачкани всеки ден на пътя от обществен ред, полиция и КАТ! Писна им да трошат коли, да плащат и да търпят нагли, пияни, дрогирани и запасани с ножки клиенти! Писна им да се въртят по непочистените от сняг и разбити улици на иначе "най добрия град за живеене", гласи гневното обръщение.

"Господин Николов, това беше тихият им протест - точно в нощта, в която вашите съграждани имаха най много нужда от тях. Обърнете им внимание! Искам само да изместя гледната ви точка и да погледнете на нещата и проблемите от тяхната страна. Ще ви кажа и лек вариант на шумния протест, но наистина не ви го пожелавам</i>".

"Ще ви събудят сутринта по телефона и ще разберете, че паяците са блокирани в наказателния паркинг от безразборно паркирани жълти коли на "Оборище" и "Пиротска" и не могат да излязат за да преместят други 500 коли паркирани пред общината,"Ботева", "Сан Стефано", "Вардар", кръговото на "Трапезица", Новата поща, Областна управа,"Иван Вазов","Булаир" и още къде ли не"...

"Представихте ли си картината? Как в час пик целият град ще бъде блокиран и парализиран с часове! И актовете няма да ги уплашат. Те вече имат достатъчно написани, един повече не е проблем! Проблемът е друг и ако имате волята, ще разговаряте и ще ги чуете, ще помислите и ще го разрешите. Пожелавам ви приятен ден и не ви пожелавам неприятния "Жълт ден", продължава заплашителният текст.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем




За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).