Ето защо хеликоптерната площадка ще бъде в парк "Езеро"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:48 / 27.06.2023
1500
Общинският съвет на Бургас единодушно подкрепи докладната записка, с която бе дадено съгласие да се изгради хеликоптерна площадка за  нуждите на Спешната медицинска помощ по въздух. Та ще се намира парк "Езеро" в близост до бензиностанция "Шел".  Тази локация е избрана, тъй като специалистите са счели, че е най-безопасна при излитане и кацане от предложените, предаде репортер на Burgas24.bg.

Това ще бъде първата площада в Бургас и ще бъде стопанисвана от УМБАЛ – Бургас. "Ще търсим варианти и на други места в Бургас да бъдат изградени хеликоптерни площадки. С тази докладна не се слага край, това е първата площадка, която ние одобряваме, ще има и втора, и трета", каза пред съветниците кметът Николов.

Първото предложение на Общинска администрация за обособяване на съоръжението е бил паркингът до УМБАЛ Бургас, което обаче не е било одобрено от специалистите, разкри кметът на Бургас. Малкият паркинг до хирургическия корпус на бургаската болница също е бил сред показните, но там е трябвало да се вдигне на платформа от 4 метра височина. Сред терените, които не са били предложени, са още плочникът пред спортна зала "Бойчо Брънзов" и имот до болница Сърце и мозък. Харесана е площадка зад надписа "Бургас" – но там е трябвало да бъде изсечена боровата горичка там.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).