Горан е загинал в нечовешки мъки! Изгарянията по тялото му били над 50%!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:02 / 21.05.2020
3789
Районен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за причиняване на смърт по непредпазливост на Горан Горанов. Припомняме, че Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на Ангел М. и Стилиян К. за извършено престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК. Ангел М. и Стилиян К. са подсъдими за това, че на 25.03.2017 г., за времето от 07.00 до 07.30 часа, в качеството им на надзиратели в Затвора Бургас, чрез бездействие, по непредпазливост причинили смъртта на лишения от свобода Горан, като при осъществяване на надзорно – охранителна дейност, при настъпила повреда на парната инсталация в спалното помещение, не са осигурили безопасността на лишения от свобода, както и ограничаването, преодоляването и ликвидирането на последствията от повредата  и не са предприели действия по опазване на живота и здравето му.

В поредното заседание Районен съд – Бургас изслуша 5 вещи лица  чрез видеоконферентна връзка с всеки от тях и изготвените съдебно-медицински експертизи. Прокурорът от Софийска градска прокуратура също участва в заседанието чрез програмата Skype с Районен съд – Бургас. Според съдебните лекари от всички събрани гласни и писмени доказателства за инцидента се установяват термични увреждания в пострадалото лице. Констатирани са около 53% изгаряния, за разлика от първоначално изготвената експертиза, която посочва около 20% изгаряния. За следващото заседание Районен съд – Бургас допусна извършването на съдебно-техническа експертиза, която да отговори на поставените от защитата въпроси, относно изчисления за времето за напълване на килията със съответното количество пара, температурата на тази пара и  ако има отворен прозорец или отвор, това ще окаже ли влияние върху посоката на движение на парата и концентрацията, нейното наслояване в ниската част от килията.

Изслушаните вещи лица предложиха на съда да определи хонорар на всеки от тях по 100 лева.  Специалистите ще дарят своите възнаграждения  на РЗИ – Бургас, с оглед епидемиологичната обстановка и разходите, което те правят.

Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
09.07.2021 Съдът: Надзирателите не са виновни за смъртта на страшилището Горан
17.05.2019 Заседават по делото за смъртта на Горан на 20 май
21.03.2019 Внесоха обвинителен акт срещу надзиратели от бургаския затвор заради смъртта на Горан
26.11.2018 Горан е умрял в страшни мъки! Повдигнаха обвинения на надзиратели от бургаския затвор заради смъртта му
09.12.2017 Главният прокурор изиска разследването за смъртта на Горан
02.08.2017 Сестрата на Горан Горанов не изключи брат ѝ да е бил убит, за да му се запуши устата
Още новини от Новини от Бургас:
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).