Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Хиляди бургазлии се събраха на днешния протест
Автор: Екип Burgas24.bg 12:50 / 24.02.2013Коментари (0)1338
© Burgas24.bg
Днес се състоя най-многолюдният протест в Бургас, хиляди жители на града излязоха на протеста срещу монополите. Организаторите приканваха за мирен протест и до ексцесии и сблъсъци не се стигна. Началото на протеста бе дадено пред сградата на електроразпределителното дружество, след което групата потегли по главната улица към паметника Альоша. Там множеството бе значително повече. Хората носеха развети трибагреници и най-различни плакати, с които приканват безчинствата в страната да спрат.

Председателят на инициативния комитет Михаил Неделчев заяви по повод вчерашната среща на протестиращи от цялата страна в Сливен, че никой не е претендирал да е официален представител на града си, тъй като никой не е бил упълномощен за това. 

"Като български граждани настояваме за незабавни мерки, облекчаващи финансовото бреме наложено от монополите. Това беше, и ще е основата на тези протести. Настояваме за пълна прозрачност от страна на президента по темите, които се дискутират. Настояваме да бъдат спазени нашите конституционни права като чл 4 - Република България гарантира живота, достойнствата и правата на личността. Конкретните искания на този етап са да не се разпуска НС, създаване на обществен съвет от експерти, задължителна гражданска квота в него, който да изработи програма за изпълнение на тези искания, създаване на програмен кабинет, сключване на договор между програмния кабинет и обществения кабинет, промяна на изборния закон преминаване към мажоритарна изборна система, право на гражданите да отзовават народни представители, носене на съдебна и наказателна отговорност от депутати и министри, 50% граждански квоти във всички държавни и регулаторни органи, за да можем да реагираме бързо и адекватно, когато гражданите забележим нещо нередно, незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиенти на ЕРП-та, топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките, намаляване квотите на скъпа ел.енергия, 100 % от евтиния ток, произведен от АЕЦ "Козлудуй", да се ползва за задоволяване и нуждите на вътрешния пазар, преминаване на ЕРП-та в ръцете на държавата в съответствие с европейските норми и директиви, разсекретяване на всички договори на производители на ел. енергия, разтрогване на договорите ощетяващи държавата и българските граждани, търсене на съдебна отговорност от лицата, подписали тези договори, сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества, всеки да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие, индивидуален уред за измерване, така че всеки момент да се знае каква е реалната консумация, премахване на понятието прогнозно количество, ежемесечно отчитане, премахване на дружествата за топлинно счетоводство, разтрогване на всички концесии касаеща доставката на вода и държавата да поеме функциите на концесионните дружества". 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: