И Йордановден ще бъде различен! Спасяване на Светия кръст в Бургас все пак ще има

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:42 / 05.01.2021
2149
Бургаското духовенство ще извърши Богоявленския ритуал за спасяването на Светия кръст на 6 януари. Тази година заради сложната епидемиологична обстановка кръстът ще бъде хвърлен от началото на Моста към брега и до крайбрежната алея няма да бъдат допускани граждани, освен участниците в ритуала. Целта е да не се получи струпване на хора, съобщиха от Община Бургас.

Записването на участниците ще бъде в деня на събитието, от 10.00 до 11.45 часа на предмостово пространство, където ще бъде извършен и задължителният медицински преглед. Самите участници също ще трябва да спазват противоепидемични мерки.  Предвижда се кръстът да бъде хвърлен около 12.00 часа.

Всички събития ще се предават на живо във ФБ страницата на Община Бургас.

Йордановден ще започне  с празнична литургия в катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". Ще бъдат осветени бойните знамена, а за здравето на войниците от гарнизон Бургас ще бъде отслужен водосвет. Ритуалът ще бъде проведен при ограничено присъствие на военнослужещи.

Заради епидемията няма да има традиционното литийно шествие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).