И последните руски туристи си тръгват със скандали

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
16:23 / 24.09.2011
5770
С извънреден полет на България Ер късно снощи от Бургас излетяха и по-голямата част от руските туристи от Санкт Петербург почивали по българското черноморие.

Със скандал завърши регистрацията на пътниците за полета, тъй като както по рано Burgas24.bg писа желаещите да се приберат с полета бяха повече от броя на местата в самолета. Извън борда останаха тези туристи, които бяха закупили от обявената в несъстоятелност туристическа агенция "Алма тур" единствено самолетни билети.С предимство бяха платилите пълен пакет почивки.

Желаещите да излетят с извънредния полет на България Ер за Санкт Петербург пристигнаха много преди началото на регистрацията за полета. Голяма част от туристите не бяха сигурни дали ще се приберат в домовете си. Напрежение имаше преди отварянето на гишетата, тъй като на таблото на няколко пъти се появиха номерата на гишетата, където ще се извършва регистрацията , а после изчезваха.

Напрежението нарастна и когато първите желаещи да се чекират установиха, че не фигурират в списъците, предоставени на летищните власти. Наложи се намесата на вицеконсулът на Руската Федерация във Варна Максим Альошин, който бе на бургаското летище, за да следи изпращането на туристите.

Напрежението ескалира, когато се установи, че всичките 180 места в самолета са запълнени, а пред гишетата има още хора. Всички настояваха да летят, тъй като имат билети с дата 23 септември. От България Ер обясниха, че останалите ще получат хотел за нощувка, както и сутринта могат да излетят с безплатен полет през Москва. Другият вариант е сами да закупят билети за Санкт Петербург на цена от 120 евро, а по-късно да си търсят по съдебен път връщане на парите.


Виж коментарите (8)

Още по темата (51):
08.06.2012 Опасения от втора криза с изоставени чужди туристи това лято
15.01.2012 Трансформация: Скандалната "Алма тур" мутира в нова фирма
28.11.2011 Обезщетяват само около 10% от клиентите на фалиралата "Алма Тур"
07.10.2011 "Алма Тур" иска фалит
26.09.2011 Два пъти повече руски туристи тази година
26.09.2011 МИЕТ даде пресконференция в Москва във връзка с казуса с руските туристи
Още новини от Новини от Бургас:
Извикаха специализиран екип от ВМС заради дрон, открит в района н...
Министър и кмет: Това място на Южното Черноморие по нищо не отстъ...
Добре познати и много нагли измамници се завърнаха по морето! Не ...
Награждават бургаските първенци в разделното събиране на отпадъци...
Бургас е сред общините с най-високи разходи
Затварят част от бургаска улица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).