Инцидентът в Galleria Burgas не е свързан с качеството на строителство на сградата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:12 / 26.06.2012
1836
На 25-и юни сутринта в магазин за луксозно облекло, ситуиран на първия етаж в търговско-развлекателния център са паднали плоскости, част от окачения таван на помещението. Леко наранени са служителка на магазина и техник. Двамата са получили разкъсно-контузни рани по ръцете. Оказана им е медицинска помощ в бургаската болница, след което са освободени за домашно лечение. Други пострадали няма. Ръководството на Galleria Burgas изказва съжалението си за вчерашния инцидент и пожелава на двамата служители бързо възстановяване.

В момента се извършва проверка как се е стигнало до падането на окачения таван. Ръководството на мола е назначило техническа експертиза, извършвана от специалисти по системи за окачени тавани, която да установи причините за инцидента. Резултатите й ще бъдат оповестени.

Поставянето на падналата конструкция, както и строително-довършителните действия по вътрешното оформяне на магазина за луксозно облекло са извършени от фирма /подизпълнител/, ангажирана от съответния наемател. Честа практика е някои от марките да наемат помещения в моловете в не напълно завършен вид. Те адаптират и ремонтират интериора по свой стил, с техни фирми и за тяхна сметка.

Ръководството на Galleria Burgas не носи отговорност за тези действия. Ангажимент на фирмите-наематели е помещенията да бъдат обезопасени при извършване на допълнителни ремонтни и строително - довършителни дейности. В бургаския мол има десетки наематели и още толкова фирми, които търговците ангажират по тяхна собствена преценка. Тяхната дейност не касае качеството на цялостното строително изпълнение на сградата.

За съжаление имаше трудова злополука с работник също на фирма подизпълнител преди откриването на Galleria Burgas. Медицинската експертиза по случая още не е приключила и затова не можем да коментираме причините довели до нещастния инцидент.

Опитите на някои медии да представят подобни случаи субективно и тенденциозно и да се правят определени негативни внушения, без да се потърси официална позиция на GTC Bulgaria и Galleria Burgas се приемат като публикации, обслужващи конкурентни корпоративни интереси.

До момента няма определена никаква санкция за нарушения спрямо фирмата-собственик на молa - GTC Bulgaria от нито една от институция, отговаряща за безопасността на служителите и клиентите. Търговско-развлекателният център се стреми да реализира най-добрите световни практики в областта на здравето и сигурността на клиентите.


Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
05.07.2012 "Гласът на България" избра мол Galleria Burgas за кастинга си в града
02.07.2012 В мол Galleria Burgas започнаха големите летни промоции
27.06.2012 "Странд" Бургас отваря врати в началото на 2013 г., открива 1000 работни
места
15.06.2012 Интелигентна паркинг система в Бургас
22.05.2012 160 000 посетиха Galleria Burgas за по-малко от седмица
15.05.2012 Откриват Galleria Burgas
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).