Интересно предложение: Да се построи храм на ъгъла на "Македония" и "Христо Ботев"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:51 / 05.10.2020
1864
Фондация "С молитва за децата" е внесла в Общинския съвет на Бургас предложение в пространството на улиците "Македония" и "Христо Ботев" вместо жилищна сграда да бъде построен храм, установи справка на Burgas24.bg.

Припомняме, че на 27 май 2020 Общинският съвет в Бургас взе решение да продаде градинката на ъгъла на улиците "Христо Ботев" и "Македония" в центъра на града на фирма "ЕМДИ Бургас". Обемът на инвестицията на фирмата в този и съседния имот предполага строителството на 4 - 5 етажна сграда.

Въпросният парцел се намира на 10 метра от най-голямата детска градина в Бургас "Раковина", която се посещава от около 300 деца и преподавателите им. Според "С молитва за децата" малчуганите ще се   "насладят на прелестите" на един обемен строеж, който изцяло ще наруши облика на наскоро обновения и модернизиран булевард Христо Ботев, ще съкрати до минимум жизненото пространство и ще утежни допълнително проблема с достъпа до жилищните блокове и намирането на места за паркиране. "Унищожаването на прилежащата градинка и растителността в нея даже няма нужда да бъде коментирано", пишат от фондацията.

От "С молитва за децата" предлагат инвеститорът да бъде обезщетен с друго равностойно място за строеж. Също така въпросният парцел да бъде предаден на Сливенската Митрополия, като Фондация "С Молитва за Децата" поема ангажимент в най-кратки срокове, с помощта на собствени средства и дарения, да проектира и изгради параклис "Свети Стилиян" - закрилник на децата и застъпник на бездетните двойки, които в България са над 200 000. Пространството около параклиса ще бъде оформено като градинка и допълнително озеленено.

Параклисът ще бъде отворен денонощно и ще се поддържа с нашите общи усилия за благото и здравето на нашите деца и младото поколение на България като цяло. "По наши сведения в област Бургас няма параклис, посветен на Светеца, а като цяло в България те се броят на пръсти. Нека Бургас даде пример за укрепване на вярата и издигане на духовността, във времената, когато воинстващият атеизъм подкопава устоите на нашето общество", добавят от "С молитва за децата".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).