Искат плаж за кучета в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
14:23 / 22.06.2015
2586
Бургазлии искат плаж за кучета. Идеята се разпространява в социалните мрежи в интернет. Там председателят на Фондация "Апорт"-Бургас Веселина Мишева се е свързала със стопаните на кучета и е предложила да се подготви официален документ с исканията и да го внесе в Общината.

Първото искане е да се определи зона от плажната ивица, която е неохраняема и която да се загради специално за кучета. Второто е превозване на домашни любимци в градския транспорт при необходимите условия. Например опасните кучета да са с намордници, да се носят документи за собственост и да се заплаща билетче на градския транспорт.

"Това го направиха преди 3-4 години в община София", поясни Мишева.

Третото искане е да се направят още площадки за свободен достъп на кучета в града.

В събота от 10 до 12 часа в пространството зад Пантеона в Морската градина ще има събиране, на което ще се дооформят исканията, съобщава радио "Фокус". Наред с това инструктори от фондацията ще демонстрират как куче от приют с тежко минало може да бъде обучено и социализирано, така че да е послушно и възпитано. В момента се чака разрешение от общината за провеждане на мероприятието.

"Община Бургас е една от най-добрите в България и мисля, че няма да е проблем да се направи нещо подобно", каза още Мишева.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).