Избират Инициативен комитет, който да ръководи протеста в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:20 / 21.02.2013
3278
Днес в 16.00 часа представители на протестиращите срещу високите сметки за ток, които имат и социални искания за подобряване социалния статут на българина ще се съберат, за да изберат Инициативен комитет. Този комитет ще има за задача да организира протестите, да взима разрешителни за тяхното провеждане, да формулира исканията на гражданите и да се свържи с останалите инициативни комитети в страната, за да бъде изработена ясна позиция, която в последствие да бъде представена на президента. Това каза общественикът и един от негласните лидери в гражданския протест през последните дни в Бургас д-р Петър Бодуров.

По думите му организацията трябва да бъде канализирана за да има кой да носи сговорност и да не се допускат вандалщини по време на протестите. Д-р Бодуров каза, че по негово мнение в този Инициативен комитет трябва да влязат млади, дейни хора, но и можещи, доказали се личности, на които гражданите да имат доверие. Той заяви, че е убеден, че този път исканията на хората ще бъдат чути.

"Тези протести доказаха, че в България има будни млади хора. Мнението ми е, че това което вече се чува за свикване на Велико народно събрание, пълна промяна на цялата политическа система ще стане рано или късно. Както и да се въртят тези политически партии, както и да се въртят така наречените политици и каквито и ще каламбури да правят и хватки България вече не е същата. Народът се събуди. Млади хора има и България не е обезкръвена напълно. Трябва да си подадат ръка младите и опитните хора, можещите. Да дойдат хора, патриоти, родолюбци. България трябва да се управлява от можещи хора - професионалисти", каза Бодуров.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)

Още по темата (289):
01.07.2016 Ето ги новите цени на тока за клиентите на EVN
01.07.2016 По-скъп ток за бургазлии от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-скъп ток за клиентите на EVN
15.04.2016 EVN посъветва бургазлии внимателно да четат договорите, които подписват
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).