Изключително тежко е състоянието на двама от пострадалите работници в нефтозавода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:57 / 13.12.2013
1969
Изключително тежко е състоянието на двама от работниците, пострадали в нефтозавода. Това каза на пресконференция зам.-директорът на МБАЛ Бургас Стелиян Славов, предаде репортер на Burgas24.bg. Лекарят допълни, че изгарянето е в следствие на волтова дъга. "Двама от тях са с висок процент на изгаряне, в изключително тежко състояние. Достатъчно са тежки изгарянията и в следващите три дни има непосредствен риск за усложнения и за здравето и живота им."

Началникът на "Спешно отделение" д-р Лилия Линкова заяви: "Обгазяването е неизбежно при такива изгаряния, както и инхалация на газове, които са затоплени и са с определена токсичност". Тя допълни, че изгарянията на пострадалите са предимно по откритите части на тялото - лице, ръце, крака. Другите двама пострадали мъже са настанени в болницата.

"Колегите действаха с изключително адекватно и навременно, с професионализъм за овладяване на ситуацията, оказване на първа помощ на пострадалите и за уреждане на транспорта до гр. Варна", каза д-р Стоянов.

Припомняме, че около 9,50 часа при планови демонтажни работи на отпаднали кабели на територията на Рафинерията се е получила волтова дъга и работниците са получили различна степен изгаряния по лицето, ръцете и гърдите и са обгазени.

Най-тежко пострадал е 51-годишен мъж, който има 45% изгаряния. За да следи състоянието му с него във Варна има и лекар от Бургаската болница. Вторият, който също е във Варна, е 52-годишен мъж с 15% изгаряния. Другите пострадали мъже на 20 и 46 години са с 5% изгаряния и са настанени за лечение в Първо хирургично отделение на МБАЛ-Бургас в стабилно състояние, без опасност за живота.

Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
18.12.2013 44 служители на "Лукойл Нефтохим" дариха кръв за пострадалите си колеги
16.12.2013 Критично остава състоянието на единия от пострадалите при инцидента в нефтокомбината
14.12.2013 Стабилно е състоянието на двама от пострадалите при инцидента в "Лукойл Нефтохим"
14.12.2013 Кметът: Какво още трябва да се случи, за да разкрият отделение по изгаряния в Бургас?
13.12.2013 Областната инспекция по труда ще прави разследване на злополуката в
нефтозавода
13.12.2013 "Лукойл Нефтохим": Грешна манипулация на работниците е довела до инцидента
Още новини от Новини от Бургас:
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).