Извънредно: Бургазлийка се хвърли от Моста, смели младежи я спасиха от сигурна смърт

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (6)
08:52 / 15.05.2018
27784
Бургазлийка опита да се самоубие, скачайки от Моста тази сутрин, научи Burgas24.bg. От полицията потвърдиха случая и съобщиха, че жената е на 33 години. Екшънът се разиграва по изгрев слънце. За щастие по това време младежите от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) са правили сутрешния си крос в Морската градина.

Стефан Петров, Бисер Русимов и Иво Иванов виждат как една патрулка хвърчи към моста и тръгва по него, стигайки до самия му край. След 2-3 минути и те са на мястото на инцидента.

"Видяхме, че във водата има момиче, а на моста имаше няколко човека, които казаха, че скочила сама да се самоубива. Веднага се съблякох и скочих. Доплувах до нея и я хванах, но се изведнъж се схванах и не можех да я дръпна, а и не съм добър плувец. През това време Иво и Бисер дойдоха до мен и Иво започна да тегли момичето, а Бисер ми помогна да се възстановя и двамата доплувахме до плочата", разказва Стефан Петров.

"Иво успя да изтегли момичето до плочата и го спаси. Ако не бяха те двамата не знам какво щеше да стане и дали щях да успея да извадя сам момичето, и дали изобщо щях да успея и аз да изляза. Важното е, че спасихме човешки живот и всичко приключи без фатални инциденти! Момчета, българи, бургазлии, искрено се радвам, че ви познавам. Искрено се радвам и ви БЛАГОДАРЯ, че бяхте до мен в този момент. Заедно показахме как в тежки ситуации "Спасението е в обединението". Колкото сме по-задружни, толкова сме по-силни"!

"Специални благодарности изказвам на брат Бисер, който е от #ОЗБГ и ми помогна да доплувам до плочата, като през цялото време беше до мен и ми помагаше, докато Иво вадеше момичето. Благодаря"!

В момента жената се намира в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Лекари се борят за живота й.

Виж коментарите (6)

Още по темата (4):
06.12.2018 Наградиха смелите бургазлии, които скочиха от Моста, за да спасят човешки
живот
17.05.2018 Признание за тримата герои, които скочиха от Моста, за да спасят човешки живот! Кметът ще ги награди с "Почетна значка“
15.05.2018 Само в Burgas24.bg: Следродилна депресия тласнала младата бургазлийка към самоубийство
15.05.2018 Поклон пред смелостта им! Вижте героите, които скочиха от Моста, за да спасят човешки живот
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).