Какви ремонти предстоят в Бургас през тази година?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
14:30 / 18.01.2024
2801
Година с много проекти в областта на строителството се очертава 2024-а за администрацията на кмета Николов, стана ясно при представянето на проекта за бюджет на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Започва основна и пълна реконструкция на улиците "Св. Патриарх Евтимий“, "Дебелт“, "Гладстон“, "Оборище“, "Ивайло“, "Асен Златаров“, "Нидер“. Предстои завършването на ул. "Индустриална“ след приключване на  ВиК ремонта, както и на ул. "Одрин“, обяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Започва работата по втора пътна връзка на комплекс "Меден рудник“ с града и Южното Черноморие, така наречения Южен обход. Цялостно ще бъде реконструиран пътят Бургас – Черно море – Рудник - Брястовец – Драганово. Предстои изграждане на базисна инфраструктура в нов квартал "Хоризонт“. Планиран е основен ремонт на пътя, свързващ двата портала на "Лукойл Нефтохим“. Ще се изгради ново кръгово кръстовище на ул. "Д. Димов“ с ул. "Н. Петков“

След приключване на ремонта в парк "Света Троица“ престои обновяване в парк "Славейков“, "Изгрев“ и "Езеро“. Ремонти на уличната мрежа, детските и спортни площадки се предвиждат във всички съставни селища по списък, предложен от кметовете.

Ще бъде изграден етажен паркинг – в двора на УМБАЛ до Детската болница. Предстои проектиране на друг на ул. "Гурко“.  

"През тази година сме изправени пред голямо предизвикателство да наваксаме изгубените 2 години, през които тези проекти чакаха на трупчета. Пред моя ресор огромното предизвикателство ще бъде реализирането на тези проекти, тъй като голямата част от тях са с осигурено финансиране“, каза при представянето на бюджета инж. Чанка Коралска - заместник-кмет по Строителство, инвестиции и регионално развитие.

Коралска обеща и през тази година да продължи програмата "Моят град, моята улица, моят квартал“. В момента се изпълняват 10 проекта, а 60 чакат в списъка на одобрените. Подмяна предстои на уличното осветление в кварталите "Крайморие“, "Сарафово“, "Долно Езерово“ и "Горно Езерово“. По програма към Министерство на енергетиката ще бъде подменено осветлението в "Славейков“, "Братя Миладинови“, "Зорница“, "Лазур“ и ЦГЧ.

 Повече за бюджета на Бургас – четете в нашата тема!

Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
14.02.2024 Приеха бюджета! Кметът: Чака ни изключително много работа! Бог да пази
Бургас
18.01.2024 Всичко за бюджета на Бургас
18.01.2024 Рекорден бюджет за Бургас!
16.01.2024 Предстои обществено обсъждане на бюджета на Бургас
16.01.2024 Над 500 млн. лв. ще е бюджетът на Бургас през тази година
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).