Киро Принца имал онкозаболяване, иска намаляване на присъдата! Вижте реакцията на вдовицата Стоянка

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (5)
13:18 / 02.10.2018
13678
Изумителна версия изложи днес маститият адвокат Благой Потеров пред Апелативен съд-Бургас, за да оправдае клиента си Кирил Христов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Бизнесменът с колоритния прякор Принца, който бе осъден от Бургаския окръжен съд за убийството на готвача си Никола Колев на 7 години затвор, обжалва и иска намаляване на присъдата. Той има претенции и към размера на паричното обезщетение, което трябва да изплати на почерненото семейство – по 140 хил. лв на вдовицата Стоянка и единия от синовете и 130 хил. лв на другия син.

Според тезата, изложена от адвокат Потеров, автомобилът, в който се намирал готвачът, изненадващо тръгнал назад, ударил Христов по ръката, в която държал пистолета си и той несъзнателно натиснал спусъка. Оръжието не било насочено към никого, но при удара, траекторията на куршума се променила и той попаднал в тялото на Никола Колев.

"Пред кого да демонстрира превъзходство, като в този момент е изпращал гостите си? Съжалението му е искрено, клиентът ми е направил всичко възможно да върне простреляния от оня свят – правил му е изкуствено дишане, удрял му е шамари“, изложи опитният юрист.

Като друго смекчаващо вината обстоятелство той посочи, че Принца страда от тежко онкологично заболяване на червата, което допълнително щяло да утежни престоя му в затвора. Държавното обвинение обаче бързо разясни, че не става дума за онкозаболяване, а за "болестта на Крон“.

"Това е хронично, възпалително заболяване, което Христов е имал още от 2013-а година. То обаче не му е попречило да пие алкохол и да убива“, подчерта прокурор Красимира Кателиева.

Окръжна прокуратура – Бургас също обжалва с мотива, че присъдата е неправилна в частта относно приложението на чл.55 от НК, касаещ определяне размера на наложеното наказание. Според наблюдаващия прокурор то е ниско и несъответстващо на обществената опасност на извършените престъпления. Кателиева поиска удвояване на присъдата - 14 години лишаване от свобода.

Благой Потеров стигна доста по-далеч, обвинявайки вдовицата на убития и децата му, че не можели да докажат достатъчна привързаност, за да претендират за подобно парично обезщетение.

"Те никога не биха получили толкова пари, ако Никола беше жив и те разчитаха на работата му. Това не е дело с цел забогатяване. Считам, че справедливо обезщетение би било на всеки да се даде по 50 хил. лева“, заяви защитникът. Не по-малко арогантно бе поведението на самия Кирил Христов.

"Не съм искал да става така, това "умишленото“ не могат да ми го припишат. Настоявам съдът да ми намали присъдата“, заяви Принца, без да поглежда към семейството на убития Никола.

Това очевидно преля чашата на търпение и вдовицата Стоянка Колева буквално изригна в съдебната зала. Жената заяви, че тезата на Потеров е смешна и призова за справедливост.

Вижте повече в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (21):
04.03.2020 ВКС остави в сила решението на Апелативен съд – Бургас, Киро Принца ще лежи 4 години в затвора
21.12.2018 Прокуратурата протестира присъдата на Киро Принца, иска 14 години затвор
04.12.2018 Гавра! Преквалифицираха обвинението срещу Киро Принца, намалиха му присъдата наполовина!
19.06.2018 Прокуратурата обжалва присъдата на Киро Принца, иска го задълго в
затвора!
12.06.2018 Седем години затвор за Киро Принца! Ще плати и сериозна кръвнина!
27.04.2018 Процесът за кървавото убийство в Стария Несебър продължава на 12-и юни, ще изслушват още експерти
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).