Кметът: МБАЛ "Дева Мария" върна самочувствието на бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:43 / 21.01.2010
1880
Благодаря на екипа на МБАЛ „Дева Мария" затова, че успя да върне самочувствието на бургазлии в здравеопазването - заяви кметът на община Бургас Димитър Николов на тържествата по случай деня на родилната помощ.

На Бабинден освен градоначалника в най-новата болница в Югоизточна България гостуваха председателят на общинския съвет Снежина Маджарова, зам. областните управители Златина Дукова и Златко Димитров.

264 бебета се родиха от 8 септември миналата година до момента, като последна засега в радостната статистика е Елица, която изплака за първи път рано сутринта на празника. Според собственика на болницата Семир Абумелих екипът е успял да спре миграцията на бургаските майки към другите градове.

Статистиката доказва сериозна промяна на дългогодишните тенденции. Живот на децата си в МБАЛ „Дева Мария" са дали 27 родилки от Сливен, 32 майки от Варна, 7 от София, една родилка от Стара Загора и една жена от Англия.

Вие оставате в сърцата на всяка българска майка, а имената ви са част от нашите фамилни истории - каза в поздравленията си екипа на родилното отделение зам. областният управител Златина Дукова.

Малко преди началото на празненствата беше получено поздравително писмо от Министерството на здравеопазването с пожелания към лекарите и акушерките от МБАЛ „Дева Мария" за здраве, спорна работа и успехи.

Пожелаваме си до края на тази година при нас да се родят 1000 бебета - заяви директорът на болницата д-р Георги Георгиев. От името на всички 264 майки, които вече са родили в болницата, младата родилка Анна изми ритуално ръцете на завеждащия родилно отделение д-р Снежана Ризова.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Изследват морската вода в Бургас
Шампионатът с джетове в Бургас с финални гонки
Днес е време за страхотна инициатива в Бургас
БХРА: Заради ремонта на пътя от Бургас до Сарафово туристическият...
Полицай пострада след гонка в Бургас, издирва се 24-годишен крими...
Даваме още военно оборудване на Украйна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).