Кметът: Всички автомобили трябва да бъдат вкарани под земята! Има самозабравили се водачи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (16)
13:02 / 07.06.2014
4382
Ще разделяме с подлези, надлези и пасарелки пешеходното преминаване от автомобилния трафик, за да няма конфликт, каза кмета на Бургас Димитър Николов, който изказа своята съпричастност към семействата на загиналите на пътя и се присъедини към Мълчаливия поход за живота.

"Идеята е да разделим движението на автомобили с това за пешеходци, затова избягвам и пешеходните пътеки, защото пътеките станаха точките с най-много инциденти", каза кметът.

По думите му основния аргумент за изграждането на подземна улица на пл. Тройката в града са няколко сериозни инцидента на съседната ул "Левски", която пресича пешеходната зона на "Александровска". По думите му не е място на автомобилите да пресичат пешеходните зони и това трябва да се случи и на "Богориди" с "Демокрация" с изграждане на подземна улица.

"Всички автомобили трябва да бъдат вкарани под земята, за да се осигури безконфликтно преминаване на пешеходците. Пешеходните пътеки казвам го като кмет, не могат да гарантират безопасно преминаване. Има самозабравили се водачи, които не признават предимството на пешеходците", каза още кмета Николов.

На протеста днес бе и майката на загиналата на пътя Валя- Мария Димитрова, която основа фондация "Безопасни улици от Валя". Тя каза, че ще продължи да се бори, смъртта по улиците да спре и се надява на повече ефективни присъди.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).