Колите ще пъплят с 30 км/ч в "Братя Миладинови" и "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
15:21 / 21.12.2016
8417
Колите ще пъплят с максимална скорост от 30 км/час в две зони на Бургас. Пилотният проект ще стартира през 2017-а година в част от комплексите "Братя Миладинови" и "Меден рудник". Това обяви кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Зоната в к-с "Братя Миладинови" се намира между улиците "Одрин", "Струга", "Ванче Михайлов" и Стефан Стамболов. "Избрана е заради концентрацията на голям брой пешеходци, автомобили, многото учебни заведения, детски градини, парк, спортни площадки. Там ще бъде въведена нова система на движението. По-голямата част от улиците е се превърнат еднопосочни - така ще се осигурят и паркоместа", посочи Николов.

Другото пространство, в което ще се въведе ограничение на скоростта се намира в квартал 20 на к-с "Меден рудник". Там също са концентрирани училища, детски градини, спортни и детски площадки, закрит басейн. Зоната е избрана заради интензивното движение на хора и автомобили.

В зависимост от резултатите от тези пилотни проекти ще стане ясно дали подобни зони ще бъдат обособени в други части на града. Ако всички е успешно, тоакива ще се въведе в "Славейков", "Изгрев" и "Зорница".

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).