Командването на военноморското учение "Посейдон“ посети Община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:24 / 09.11.2018
7676
Командният щаб на българо-румънското противоминно учение "Посейдон" посети Община Бургас. Делегацията бе приета от зам.-кмета Красимир Стойчев, който представи пред военноморските офицери тенденциите за развитието на Бургас и потенциала му като туристическа дестинация.

Българо-румънското противоминно учение "Посейдон" ще се проведе от 9 до 17 ноември. То е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в полигони, които са обявени своевременно.

"Посейдон 2018" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

В учението ще участват фрегата "СМЕЛИ", минния ловец "ЦИБЪР", базовия миночистач "ПРИБОЙ", рейдовите миночистачи "КАПИТАН-ЛЕЙТЕНАНТ КИРИЛ МИНКОВ", "КАПИТАН-ЛЕЙТЕНАНТ ЕВСТАТИ ВИНАРОВ", хидрогранните катери "КОНТРААДМИРАЛ САВА ИВАНОВ" и "КАПИТАН I РАНГ БОРИС РОГЕВ" от военноморските сили на България, миночистача "D. NICOLESCU" от румънските ВМС, противоминен кораб "EVROPI" от гръцките ВМС както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В групата участват още флагманът FGS "RHEIN" от германските ВМС, испанският противоминен кораб SPS "TURIA" и турският противоминен кораб TCG "ERDEMLI".

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране - Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).