Крадливата Гюлсевен искала да се самоубива! Ето какви номера върти, за да отърве ареста!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:54 / 17.05.2018
4718
Задържаха под стража 53-годишната Гюлсевен Шукри,  която бе хваната да краде маркови дрехи от бургаски магазин. Преди седмица бургаският съд трябваше да потвърди или отхвърли искането на прокуратурата за тази мярка. А поради неявяването ѝ в съда, това се случи вчера. Тя е с параноидна шизофрения, постъпила е с тази диагноза в лечебно заведение в Търговище. Това каза адвокатът ѝ. Според него, издирваната жена е имала преди 5 години и опити за самоубийство.

"Болна съм, трябва да се лекувам“ – това бяха първите думи на Гюлсевен Шукри, доведена принудително от съдебна охрана.

"Диагнозата ѝ е параноидна шизофрения. Настанена е в здравно заведение в Търговище, в началото на 2 май. Заведена е там от свои близки. Тези състояния са ѝ от 5 години. Не е лекувана. Възможно е, действията на Шукри да са били поради заболяването", коментира адвокатът на Шукри Иво Ханджиев, пред БНР.

Оказва се, по думите на адвокат Ханджиев, че Гюлсевен е правила и преди пет години няколко неуспешни опита за самоубийство. Напълно е възможно още тогава, тя да не е осъзнавала за действията си.

Прокурорът  Ангел Ангелов е категоричен, че тази мярка "задържане под стража", има за цел само едно, да помогне на обвиняемата, защото ако тя е с диагноза параноидна шизофрения, то тя е опасна както са себе си, така и за околните, трябва да се лекува. "За делото е важна експертизата. дали обвиняемата е вменяема, или не. Това не означава, че ако някой е болен, следва да бъде оправдан за всяко престъпление, което е извършил. В случая става дума за един системен извършител на дребни кражби, на чуждо имущество, от всякакви места. Съдът трябва да прецени дали лицето следва да носи наказателна отговорност. Не може да не вземем отношение и да оставим някого по улиците да краде непрекъснато, при това в цялата страна. Извършвала е кражби на дрехи, лични вещи, пари. Обвиняемата има вече една осъдителна присъда, условна, с 4 годишен изпитателен срок. Тези престъпления, които ги е извършила сега, са именно в този изпитателен срок. Да не говорим, че в такива случаи държавата е длъжна да я лекува, когато тя е задържана. или търпи наказание", категоричен е прокурор Ангелов.   

Самата Гюлсевен Шукри получи нервна криза, в съдебната зала, след като разбра, че няма да бъде освободена под домашен арест, за времето в досъдебното производство. Наложи се съдебна охрана да я изнесе на ръце. Предстои изготвянето на съдебно психиатрична експертиза.

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
24.10.2019 Помните ли изпечената крадла Гюлсевен, обновила гардероба си гратис? Вижте каква присъда получи!
11.06.2018 Вкараха крадливата Гюлсевен в психиатричното отделение на затвора в Ловеч
26.04.2018 Пародия! Гюлсевен изчезна вдън земя, обявиха я за общодържавно
издирване!
26.04.2018 Ще има ли пак сълзи и сополи? Трагикомедията с крадлата Гюлсевен, която направи бургаския съд за смях, продължава
24.04.2018 Помните ли крокодилските сълзи на крадлата Гюлсевен? Ден след като съдът я пусна под домашен арест, опита да избяга от България
20.04.2018 Крадлата на маркови дрехи избухна в плач: Пуснете ме вкъщи, не съм добре с нервите!
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).