Къде се губят следите на Илия – една мистерия, неразкрита 32 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:13 / 09.01.2018
15151
Млад бургазлия намира работа в Пловдив и се установява със семейството си под Тепетата. Един ден излиза от банката и следите му изненадващо се губят. Звучи като сценарий на криминален психотрилър, но в действителност е мистерия, неразкрита вече 32 години.

Читател на Burgas24.bg ни изпрати любопитна снимка, правена през пролетта на 1966 година в района на Турското консулство в морския град. Кадърът е придружен от още по-интригуваща история, която представяме на своите читатели.

Момчето в червеното ограждение се казва Илия, роден е през 1950 година в Бургас. На снимката е със свои приятели, като всички са живели в района на Турското консулство. След години Илия започва работа като счетоводител към Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" в Пловдив. Там се установява със семейството си.

Изчезва внезапно в средата на 80-те години и от тогава никой не е чувал за него. Един ден влиза в банката, подписва някакви документи, излиза и сякаш потъва вдън земя. Версиите за неговото изчезване са няколко.

Според една от тях, Илия е попаднал на злоупотреба със счетоводни документи и е бил премахнат, за да не разкрие информацията, а според друга, сам е планирал бягството си и е изчезнал с парите, които е взел от военните. 

Някои допускат, че е имал любовна афера с неподходяща жена, от чийто мъж е бил ликвидиран, а други вярват, че са поискали от Илия да участва в измама и след като той е отказал, е бил отвлечен и убит, а следите - заличени.

Каквато и да е истината за изчезването на бургазлията, случаят остава неразрешен вече 32 години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).