Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Мащабна акция на полицията в Бургаско! Има много задържани!
Автор: Иван Сотиров 13:45 / 07.11.2020Коментари (6)37615
© Burgas24.bg
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 3 души. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са  6 бързи производства и 4 преписки.

Сред най-характерните случаи са:

Задържан е 37-годишен криминално проявен мъж от бургаския квартал "Сарафово". Той е спрян за проверка около 22.25 ч. на 2 октомври в ж.к. "Меден рудник" до бл. 131, докато шофирал лек автомобил "Тойота Карина", с бургаска регистрация. Тестван е за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът за наркотици  е бил положителен за употреба на амфетамин и метамфетамин. При извършената проверка е открит плик с бяло кристалообразно вещество – метамфетамин.

Задържан е 20-годишен мъж от руенското село Ръжица, управляващ л.а. "БМВ 530 Д", с бургаска регистрация, след употреба  наркотични вещества -метамфетамин и амфетамин. С автомобила се превозвали още двама мъже -  на 22-години от айтоското село Черна могила и 19-годишен мъж от руенското село Ръжица. В 19-годишния са открити три свивки с бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, който заедно с водача на автомобила са задържани за срок до 24 часа. След освобождаването му от ареста 19-годишният мъж е отишъл да прибере л.а. "БМВ", от мястото, където автомобилът е бил спрян след стартиралата полицейска проверка. Служителите на реда обаче го тествали за употреба на наркотични вещества, като тестът за наркотици е отчел положителна употреба на метамфетамин и амфетамин. 19-годишният мъж отказал да даде кръвна проба за химичен анализ, като отново е задържан за срок до 24 часа.

 

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 8 случая. Водачите са на възраст от 19 до 44 години. Двама от водачите - бургазлия на 22 години с л.а. "Мерцедес" и 44-годишен помориец с л.а. "Фолксваген Голф" са дали положителен тест за употреба на кокаин. Положителен за употреба на кокаин, но и на амфетамин и метамфетамин е теста на 21-годишен бургазлия, управлявал л.а. "Фолксваген Туран". Трима водачи са установени да шофират след употреба на амфетамин и метамфетамин и двама след употреба на канабис. Спрямо задържаните по всички бързи производства са повдигнати и предявени обвинения от Районните прокуратури в Бургас и Айтос, а спрямо две от лицата вече има постановени наказания от Районен съд – Айтос.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления - спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 654 нарушения на скоростта. От тях в 12 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани девет велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска" и ул. "Богориди"/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 14 пешеходци, а трима водачи на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Учениците в горните класове(по-голяма част от употребяващите психотропни вещества) учат дистанционно по време на проведената акция около училищата. Не мисля, че е избран подходящ период за подобна акция.
0
 
 
Ама нали стачкуват бе?🤔🤔🤔
0
 
 
Нали стачкуваха какви акции пак?Спрете се вече писна ни от вас
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: