Международния фестивал "Корабът на изкуствата" пое по вълните на детския талант

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:57 / 23.06.2023
889
Вятърът на таланта днес отново изду платната на Международния фестивал "Корабът на изкуствата“ в Поморие. Творчески колективи от страната и чужбина ще вземат участие в тазгодишното девето издание и ще се конкурират в различните видове изкуство. Впечатляващ е броят на пианистите – над 50, но освен тях, стотици даровити деца ще се представят и в категориите: класически и ударни инструменти; класически, съвременни, народни и характерни танци; забавна музика, съобщиха от Общината.

По традиция фестивалът започна с пъстро дефиле по главната пешеходна улица на града и продължи с концерт, на който бяха представени част от изпълнителите, както и всички членове на журито. А именно: Хайгашод Агасян – прочут инструменталист, певец и композитор; Светослав Лобошки – един от най-известните композитори на популярна музика у нас; Анета Данаилова – вокален педагог и директор на ЦПЛР ОДК – Поморие; Биляна Данаилова – оперна прима, музикален педагог и ръководител на ТА "Раковина" – Поморие; Рада Чомакова – преподавател по пиано в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ръководител на майсторски клас по пиано в Германия; Мари Агасян – преподавател по пиано, артистичен директор на международния фестивал "Приятели на България"; проф. Красимир Тасков – преподавател по пиано в Държавната консерватория; Димитър Маджаров – преподавател по фагот и директор на Летен театър – Бургас; проф. Марио Серяков – виртуозен цигулар и преподавател; Капка Роглева – главен художествен ръководител и педагог на Детски балетен театър "Капка“; Лиляна Христова – ръководител на Сдружение ТК "Чайка“ – Бургас – Поморие; Владимир Данаилов – ръководител и хореограф на ДФТА "Раковина" – Поморие.

"Без вас, участниците, и без вашия детски ентусиазъм това събитие нямаше да го има. Благодаря ви, но благодаря и на Общинския детски комплекс в лицето на Анета Данаилова и екипа ѝ, които са пряко ангажирани с организацията на фестивала. Пожелавам успех и на журито, защото сред нас са бъдещи звезди и вярвам, че един ден ще можем да кажем – Те изгряха тук, на Кораба на изкуствата!“, каза кметът Иван Алексиев, под чийто патронаж се провежда фестивалът.

Детските изяви, които предстоят, ще бъдат разпределени на три сцени: лятно кино "Яворов“, НЧ "Просвета 1888“ и ГХГ "Дечко Стоев“.

Ето и пълната програма:

24.06.2023 /събота/ 

НЧ "ПРОСВЕТА- 1888"- ПОМОРИЕ

10.00- КОНКУРС КЛАСИЧЕСКИ, ХАРАКТЕРНИ, СЪВРЕМЕННИ ТАНЦИ

12.30- КОНКУРС УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ

13.30- КОНКУРС ПИАНО

20.00- КОНКУРС НАРОДНИ ТАНЦИ

ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДЕЧКО СТОЕВ“

10.00- КОНКУРС КЛАСИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ

ОТКРИТА СЦЕНА – ЛЯТНО КИНО "ЯВОРОВ“

09.30- КОНКУРС ЗАБАВНА МУЗИКА

25.06.2023 г. /неделя/

12.00- НАГРАЖДАВАНЕ И ГАЛА КОНЦЕРТ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).