Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Междуведомствената комисия разгледа сигнали за увреждане на природата по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 18.01.2013Коментари (0)1238
© Burgas24.bg
Днес, на свое заседание, Междуведомствената комисия, която разглежда сигнали за случаи на промяна в статута на терени - Държавен горски фонд както и за увреждане на природата по Южното Черноморие, се запозна с доклада на експертите, които работят по постъпилите казуси.

Първоначалните шест сигнала бяха сведени до пет, тъй като два от тях се оказаха еднакви, но с различни податели. Става въпрос за сграда построена върху земя държавен горски фонд, която след проверка се оказа, че не попада в защитени територии, но процедурата по промяна на статута й не е приключила. Следва да се уточни съвпадат ли разрешените параметри за строеж с реализираните такива, тъй като сградата вече е завършена и има издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация.

По другия казус, отнасящ се до терени в землището на община Несебър, кв. "Черно море", комисията установи, че същите са общински горски фонд, но не намери документи, които да удостоверят как е станала промяната от държавен в общински такъв. С писмо информация е поискана от кмета на Несебър, но до приключване на днешното заседание не бе постъпила в Областна администрация Бургас. Експертната група ще може да направи заключение по двата казуса след като бъдат получени всички изискани документи.

По сигнал за неправомерно завземане на поземлен имот в Община Несебър и наличие на тенис кортове и съоръжения върху него, комисията установи, че същият е държавна горска територия, за която има стартирала процедура по промяна на предназначението на имота. При проверка на място комисията констатира, че има изграден басейн и открит дървен бар, за който не са налични съответните документи. Съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията контролът върху строителството на обекти 4-та, 5-та и 6-та категория, каквито са въпросните, се извършва от съответната община, в конкретния случай Община Несебър. От комисията ще сезират кмета Николай Димитров, както и Изпълнителна агенция по горите и Министерство на земеделието и храните, които управляват територията.

Проверка бе извършена и по сигнала за строителство в "Иракли" , като Междуведомствената комисия не се ангажира със становище по случая, поради факта, че казусът се разглежда на национално ниво от представители на две министерства. Към настоящия момент строителството там е спряно.

Вчера Областният управител получи писмено запитване дали в администрацията е налична информация за издадени разрешителни за строеж на "Корал" край село Лозенец, община Царево. Гребенаров поиска информация от директора на РДНСК- Бургас, от която става ясно, че към днешна дата такива няма и на мястото не се строи.

Междувременно в комисията постъпиха писма и от кметовете на черноморските общини, при първоначално запознаване с информацията се очаква комисията да работи по сигнали свързани с общините Царево и Созопол. Очаква се информация да изпрати и кметът на Несебър.




Още по темата: общо новини по темата: 25
03.05.2015 »
08.03.2013 »
18.01.2013 »
18.01.2013 »
17.01.2013 »
16.01.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: