Мизерни ли са бургазлии?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (15)
16:07 / 15.03.2018
7894
Мизерни ли са бургазлии? Този въпрос изпрати до редакционната поща на Burgas24.bg гост на града, който тази сутрин прекосявайки градинката до жп гарата, се е възмутил от гледката.

"Разпилени портокалови кори, разхвърляни опаковки от сладкиши, дори натрошени черупки от яйца. Тази гледка посреща и изпраща гостите на Бургас на метри от жп гарата. Толкова мизерни ли са хората, които живеят тук или сметопочистващата ви фирма стачкува“, пише Стамен Г., прилагайки две снимки.

Мъжът, който не споменава от кой град е обаче пропуска нещо много важно. Той не е запознат с два основни проблема за бургазлии, които са и главната причина за мизерията в градинките (и не само)! Първият проблем са гларусите, които през зимата освирепяват от глад и разхвърлят с човки съдържанието на кофите за боклук в търсене на прехрана. Вторият проблем са една малко по-осъзната (уж) част от обществото, която се слави с по-тъмния цвят на кожата и с липсата на каквито и да е хигиенни навици или морални устои.

Те не само ровят по кофите, но често оставят след себе си употребявани презервативи и спринцовки. Използват храстите като тоалетна, зарязват след себе си ароматни купчинки, а агресията, с която стряскат бургазлии е много по-отблъскваща от разпилените портокалови кори. За жалост не само градинката в района на жп гарата, но и много други красиви места в Бургас са окупирани от човешкия еквивалент на термити-убийци. Друг въпрос е кой позволява те системно да съсипват имиджа на Бургас.

Колкото до сметопочистващата фирма – договорът на "Титан“ изтича съвсем скоро и нищо чудно самият Димитър Николов да е вдигнал ръце от тях.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).