На фокус: Маршрутът на новата линия Б12!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:55 / 01.03.2017
10977
Знаете ли, че освен основоположник на биохимията в България, професор Асен Златаров има написани и редица литературни статии, стихове, лирична проза и един роман. Той е роден в Хасково, но за разлика от съгражданина си Гришо, не се занимава с тенис, а записва химия в Софийски университет. Година по-късно продължава следването си в Женева. Днес името му заема важна част в ежедневието на бургазлии, защото е носено от единствения държавен университет в града. Той е основан през 1963, а официално се утвърждава като университет през 1995 година.

Между другото, университетът се намира в края на квартал "Славейков" и ако случайно не знаете как да стигнете до него, следващите няколко реда ще са ви изключително полезни. 

Тъй като днес освен Баба Марта е и един учебен ден, ще разгледаме маршрута на новата линия Б12, която тръгна по улиците на Бургас на 24.02 и е един от най-лесните начини да стигнете до "Проф. д-р Асен Златаров". 

Пътуването ни започва на Терминал Меден рудник. От там хващаме новата линия Б12, която се обслужва от оборудвани с валидатори Солариси, което означава, че можете спокойно да ползвате електронната си карта в превозното средство. Автобусът тръгва по новия булевард "Александър Коджакафалията", от където завива към любимата на всички "Лакома спирка". След това продължава към улица "Индустриална", където оставя работещите в многото предприятия, които се намират там.

Следващата част на града, до която Б12 стига е автогара Юг. Там той спира на спирката пред градинката и не влиза в Терминала. По този начин не се натоварва излишно трафика и пътуването става по-бързо.

От там автобусът продължава към Трета поликлиника и минава през целия булевард "Демокрация", който го отвежда до МБАЛ. Маршрута продължава към спортна зала "Младост". След кръговото на входа на Бургас, пристигате пред университет "Проф. д-р Асен Златаров", за да получите мартеници от колегите.

Ако случайно не ви се ходи на лекции, можете да продължите към Терминал Славейков, от където автобусът тръгва по обратния маршрут.

Повече информация за маршрутите в Бургас можете да намерите на сайта на "Бургасбус" (www.burgasbus.info) или на официалния им Facebook профил.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).