На кого община Бургас иска да подари тенис кортовете до "Приморец"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:52 / 29.06.2017
5522
Концесията на кортовете до хотел "Приморец" сякаш е правена, за да може да бъде спечелена от един конкретен участник - има прекалено много ограничаващи условия, за да могат да се спрат от участие всички желаещи. Това заяви пред Burgas24.bg зам.-председателят на местния парламент Георги Дражев по повод една от най-горещите точки на изминалата сесия на ОбС-Бургас.

"Искам да обърна внимание на няколко неща. Първо - очаквани годишни приходи. По мои разчети излизат около 550-600 хиляди лева чиста печалба на година. Но по разчети на общината приходите са 377 258 лева. От друга страна има ред други ограничителни условия, такива едни сертификати, които почват да подсказват, че концесията е предназначена за определен човек. Аз не знам неговото име, не мога да ви го подскажа, но е явно, че то се знае. Това са ограничителни условия, пропъждащи останалите кандидати. Затова бием камбаната, защото не може да продължаваме да влизаме в ужасни сделки и накрая да се хващаме за палците и да казваме - ми то така се случи", коментира Дражев.

Припомняме, че на последната сесия бе даден старт на процедурата за избор на концесионер на кортовете на ул."Александър Батенберг". Спортният комплекс се дава за 32 години срещу изключително смущаващия годишен наем от 10 хил.лева и минимален процент от печалбата.

Всички притеснения и въпросителни относно концесията на двата тенис корта гледайте в нашето видео!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).