На кръгла маса в Бургас нищят предизвикателствата пред младите хора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:28 / 09.10.2014
1609
Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Бургас организира регионална кръгла маса на тема: "Социалната икономика и социалното предприемачество в България. Възможности за заетост и предизвикателствата пред младите хора.", която ще се проведе на 13-ти октомври от 9.30 ч. в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино", гр. Бургас.

Като официални гости на събитието ще присъстват Павел Маринов, Областен управител на Бургаска област, кметът на Община Бургас Димитър Николов и зам.-министърът на труда и социалната политика г-жа Румяна Георгиева.

Дискусията в община Бургас е четвъртият форум, посветен на предизвикателствата пред развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в България. За участие са поканени представители на областната и общинска администрация на Бургас, представители на МОН и МТСП и регионалните им структури, социални предприятия, студенти, ученици, директори и учители, както и представители на структурите на синдикалните и работодателски организации от областта, членове на Икономическия и социален съвет и др.

В рамките на една година Икономическият и социален съвет организира редица регионални кръгли маси, които фокусираха вниманието на обществеността върху актуални проблеми на различни общини, касаещи образованието, регионалното развитие и заетостта.

С предстоящата дискусия в община Бургас ИСС насочва общественото внимание върху ползите, проблемите и предизвикателствата пред развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в България. Социалните предприятия са феномен, който набира скорост в България и се подкрепя чрез фондовете на Европейския съюз през програмния период 2014-2020 г.

В отделен панел ще бъдат поставени на дискусия действията в подкрепа на младите хора и борбата с младежката безработица на местно ниво, както и старта на европейската инициатива "Гаранция за младежта". Представители на министерството на труда и социалната политика ще запознаят аудиторията от ученици и студенти с възможностите за квалификация и заетост, които предоставя ОП "РЧР" 2014-2020 г.

Надяваме се на Вашето присъствие, тъй като с това събитие ИСС цели да се повиши осведомеността на местната власт, бизнеса и другите заинтересовани страни за възможностите и условията за развитие на социално предприемачество, да се популяризират добрите практики на социалните предприятие от региона, да се откроят възможностите за заетост пред младите хора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).