Награждават две смели момчета с Почетна значка на Община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:41 / 14.11.2016
2293
Две храбри момчета от Бургас са предложени за удостояване с Почетна значка на Община Бургас. Смелчаците Александър Пеев на 19 години и 22-годишният Радостин Богданов задържали престъпник с богато криминално минало и присъда за убийство, докато задига раницата на софиянка. Идеята за награждаване на куражлиите е на общинските съветници Георги Дракалиев и Антон Вечерников, научи Burgas24.bg.

Случката, при която младите бургазлии демонстрират завиден героизъм, се разиграва на 21-ри октомври 2016 г. Двама младежи предотвратяват кражба на дамска раница с лични вещи на 54-годишна софиянка. Опитът е осъществен, чрез издърпване от облегалката на стола, на който тя е седяла в лятната градина на хотел "Форс". Вследствие на бързата и навременна намеса на младежите, извършителят е задържан от тях до пристигането на полицията.

Задържаният Х.А., на 30-години от Стралджа, малко по-рано, в района до Централна ж.п.гара - Бургас, е нападнал в гръб 67-годишна бургазлийка, като със сила се опитал да издърпа от ръцете й дамската чанта. Жената успяла да запази чантата си, но е бутната от него и съборена на платното за движение, след което нападателят й е побягнал. Бургазлийката била настанена за лечение в отделение "Ортопедия" при МБАЛ - Бургас с диагноза "фрактура на лявата подбедрица".
 
Х.А. е с богато криминално минало, като е излежал присъда "лишаване от свобода" за убийство. В началото на лятото е задържан в Районно управление - Несебър за взломна кражба и в Първо Районно управление - Бургас за хулиганство.

"Тяхната адекватна и смела реакция, безспорно заслужава адмирации и поощрение. В Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е предвидена възможност, в случаи на "проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест", заслужилите да бъдат удостоявани с Почетна значка на Община Бургас. Ние сме убедени, че такива действия трябва да служат за добър пример за обществено поведение в нашата община, затова считаме, че е необходимо и двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас", мотивират се общинските съветници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).