Награждават шофьора на отвлечения автобус за адекватната му реакция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:01 / 05.07.2011
1628
Шофьорът на отвлечения автобус днес ще почива, и ще получи награда от ръководството на автобусната фирма. Това каза Стоил Панев, управител на "Минибус експрес"- Несебър. Основната заслуга инцидентът да приключи без опасност за хората е на полицията, защото са действали професионално и бързо са решили проблема каза Панев.

Шофьорът на отвлечения автобус Георги Чакалов днес ще почива, защото едва сега осъзнава какво се е случило. Едва днес водачът е осъзнал какво е можело да се случи и е разстроен. Той обаче ще бъде награден за своята адекватна реакция, каза Панев.

Георги Чакалов на 61 години и има над 40-годишен стаж. "Спазил е всички инструктажи, които са му проведени във фирмата за безопасност на движението. При такива случаи как се постъпва да не се конфронтира с хората и по да води диалог. Той това е направил и също има заслуга за това случая да се разреши. Днес ще почива, и ще си получи наградата. Наистина е проявил мъжество и самообладание, защото ако беше някой по- млад шофьор можеше да спре автобуса, да скочи и да стане по-голяма поразия", каза Панев.

На въпрос искал ли е нещо от водача криминално проявеният мъж и дал ли е обяснения защо отвлича автобуса Панев отговори, че мъжът е бил пиян и не е доближил водача.

"Бил е пиян и нищо не е искал от него. Цялата причина е, че се е закачал с някакви момичета, а те не са му отвърнали и може би за това агресията му се е отключила и е извадил пистолет и го е размахвал. От шофьора не е искал нищо и от никой не е искал нищо" каза още Панев.

Фирма "Минибус експрес" - Несебър от 20 години извършва курсове Слънчев бряг - Бургас, но до сега подобен сериозен инцидент с въоръжен мъж не се е случвал . Имало инциденти - пререкания в автобусите, спорове между младежи, или пияни пътници, но това са нормални неща каза управителят на автобусната фирма.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
14.07.2011 Осъдиха русенеца, извадил пистолет в автобуса Слънчев бряг - Бургас
12.07.2011 46-годишният русенец, който извади пистолет в автобус, е обвинен в
хулиганство
07.07.2011 Експертиза ще решава дали да се повдига обвинение срещу русенеца, извадил пистолет в автобус
06.07.2011 Наградиха героите от отвлечения автобус Бургас - Слънчев бряг
05.07.2011 Русенецът, заплашил пътниците в автобуса с пистолет, ще бъде обвинен в хулиганство
05.07.2011 Награждават младата жена, помогнала за обезвреждането на пияния с пистолета
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).