Неграмотният Михаил, пребил малко дете, остава на топло. Вече не го съдят за опит за убийство!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 15.05.2017
2638
Михаил Георгиев, пребил осемгодишния Милан Симеонов, остава зад решетките, реши Бургаския апелативен съд, предаде репортер на Burgas24.bg

36-годишният неграмотен ром обжалва днес наложената му от Ямболския окръжен съд мярка "задържане под стража", въпреки че не беше много наясно какво прави в съдебната зала. Попитан дали да бъде даден ход на делото Михаил отговори на съдията: "както решите". На въпрос каква мярка да му бъде определена, той каза "нищо", а след подсказки - че иска да си ходи у дома.

По време на заседанието стана ясно, че обвиняемият няколко пъти сменял версиите си. Единият път казал, че малкият Милан е бит от баща си, както и че детето паднало от слива, но подобни насаждения в района нямало. Подсъдимият изхранвал осемте си деца, на възраст от 3 до 12 години, като отглеждал слънчоглед.

След като изслуша страните по делото Бургаският апелативен съд не уважи молбата за по-лека мярка. Съд не споделя извода на Ямболския окръжен съд, че става дума за убийство, тъй като няма доказателства, че уврежданията на детето след побоя водят до смърт. 

"За да има доказателствена основа за опит за убийство е необходимо най-малко да има съдебно-медицинска експертиза, която да потвърди, че при тези телесни увреждания, ако детето не беше прието в болница и не беше медицинската грижа, то смъртта би била е неизбежна. По делото няма медицинска експертиза, а само медицинска документацията, според която детето има лек оток на мозъка и фрактура на челюстта. Ние приемаме друга квалификация, а именно тежка телесна повреда за отока на мозъка и средна телесна повреда за счупената челюст, за което законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Ако в хода на делото бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да потвърди, че смъртта би била неизбежна, тогава ще се съгласим с Окръжен съд - Ямбол, че има опит за убийство, посочи съдия Деница Вълкова.

Михаил Георгиев остава зад решетките, тъй съдът прецени, че може да се укрие. Той е опитал да прикрие следите си като изхвърлил обувките си и отрязал крачолите на панталона си, за да не бъде разпознат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
11.01.2018 Ето как наказаха ямболията Михаил, едва не убил от бой 8-годишно дете!
15.05.2017 Ето го изверга, който преби 8-годишно дете и го захвърли в двора на изоставена сграда
Още новини от Новини от Бургас:
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).