Нова подземна улица ще се гради в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
08:00 / 29.08.2014
4893
Намерение да се повтори подземната улица от площад "Тройката", но на друго възлово място в Бургас - на входа на Морската градина - имат от Общината, предаде репортер на Burgas24.bg. Вече е пусната обществената поръчка за изготвянето на техническия и работен инвестиционен проект, който трябва да бъде готов за 120 дни.

Подлезът ще бъде построен под бул. Демокрация " в участъка между улиците "24-ти черноморски пехотен полк" и "Цар Симеон І". На това място през лятото има голям поток от хора, което затруднява автомобилния трафик.

Пресичането на бул."Демокрация" с бул."Ал.Богориди" ще бъде на две нива. Ще бъде запазено съществуващото ниво на бул."Ал.Богориди" и естественото преминаване на пешеходната зона в алеите на Морската градина. Движението на автомобилите по бул."Демокрация" ще минава под бул."Ал.Богориди" чрез подлез. В тази зона ще се запази част от западното платно на бул."Демокрация" с ширина 3,50 м на сегашното ниво и ще се оформи като локал за еднопосочно движение.

Самото изграждане на подлеза трябва да стане за 180 дни. Фирмата също ще бъде определена чрез обществена поръчка.
141 декоративни дървета има в обхвата на обекта. Ако те не бъдат запазени, подземната улица ще остане като паметник, напомнящ ни, че без мисъл продължаваме да унищожаваме малкото, останал ни дар от природата.

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).