Новите ултрамодерни патрулки са вече в Бургас! Вижте ги!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
11:10 / 17.10.2018
7520
С тържествено освещаване новите супермодерни патрулни автомобили бяха представени пред журналисти, предаде репортер на Burgas24.bg. Церемонията се състоя преди минути на Морска гара в Бургас. Автомобилите са общо 73 - 50 от тях ще бъдат използвани от Областна дирекция на МВР - Бургас, а 20 са разпределени за Зонално жандармерийско управление - Бургас.

Внушителните возила са оборудвани със система за автоматизирано разпознаване на регистрационни номера, която разпознава и сравнява резултати със списък от издирвани номера. Във всеки от патрулиращите автомобили се намира таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за принудително спиране на превозни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия.

Официални гости на церемонията бяха областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, неговият заместник Красимир Стойчев, зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова и административният ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас Георги Чинев.

"Надявам се това оборудване, което получава Бургаска област, да респектира всички престъпници, всички нарушители на обществения ред и закона. Убеден съм  че всички служители на МВР като професионалисти с много знания и опит имат нуждата от надграждане, което получават днес. Техниката ще им позволи много по-бърза реакция, всестранен обхват на преследване и много повече технически възможности", посочи в словото си областният управител Вълчо Чолаков.

"Престъпленията се разкриват и се противодейства на организираната престъпност най-вече чрез високите технологии. С новите придобивки и с педантизма на бургаските полицаи, аз съм убеден, че градът и регионът ще бъдат сигурно и по-добро място за живеене", отбеляза кметът Николов.  

Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов изтъкна важността на събитието по предоставяне на 73-те патрулни полицейски автомобила. Той изрази вярата си в уменията на полицейските служители, доказвани не един и два пъти през годините, като им пожела по-висока степен на мотивираност и енергия за справяне с приоритетните за Южното Черноморие задачи.

Патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост са осигурени в рамките на механизма за спешна помощ по фонд "Убежище, миграция и интеграция"и фонд "Вътрешна сигурност" и в частност на Рамковото споразумение "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници".

Тържествено ритуал за освещаване на новите 73 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост извърши архиерейският наместник на бургаската духовна околия – отец Севастиян, който благослови служителите на реда, пожелавайки им здраве и успехи в предизвикателствата на нелеката полицейска професия.

Новите автомобили вижте в нашата галерия!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).