Облагородяват "Меден рудник", правят го по-комфортен за живеене

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
09:15 / 09.07.2014
2763
Нови междублокови пространства, детски и спортни площадки, изграждане на улици, осветление и десетки нови паркоместа. Това е предвидено да се случи в най-големия жилищен комплекс "Меден рудник". Масовото облагородяване е залегнало в Интегрирания план за градско развитие. С предвидените проекти в него ще се кандидатства по европейски програми, за да се осигури финансиране.

Предвижда се запустели и неподдържани големи междублокови пространства да се превърнат в зелени зони за отдих и спорт. Детските площадки ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност, като съоръженията ще бъдат съобразени с възрастта на децата, които ще играят там. Ще се стартира с облагородяването на 5 големи междублокови пространства, като нови паркоместа ще заменят старите ръждясали гаражи. Те ще бъдат с монтирано ново осветление и видеонаблюдение. Във всички зони ще бъдат изградени и достъпни маршрути за майки с колички и хора с двигателни увреждания.

Две нови улици ще свързват пешеходно и транспортно големи зони в комплекса. По тях ще се осъществява вече и автомобилна връзка. Предвидено е и изграждането на велоалеи, както и зони за спорт и отдих.

Основната цел на проекта е да се създаде максимален комфорт за живот и отдих на живеещите в комплекса, което ще стане факт с проектите, които община Бургас ще реализира през следващия програмен период 2014- 2020 г.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).