Общината с проект за изграждане на спортния комплекс в "Славейков“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:08 / 07.09.2015
1751
Община Бургас е готова с техническото задание за проектиране на плувния спортен комплекс в "Славейков". То предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите и помещения за треньори, съдии и журналисти.

Плувният басейн ще отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове /ФИНА/ и на Европейската плувна лига /ЛЕН/ за провеждане на състезания от висок ранг по следните видове спорт: плуване, водна топка и синхронно плуване.

Басейнът ще бъде изграден като многофункционално съоръжение, което да позволява през времето, в което не се провеждат състезания да се използва пълноценно за тренировъчна дейност.

Сградата ще има още спортно-възстановителен център с помещения за масажи, фитнес и сауна, лекарски кабинет и зали за обща физическа подготовка и други спортове.

Освен постройката със закрития басейн, модерният спортен център в парка на комплекс "Славейков" ще разполага още с футболно игрище с размери 100 на 65 метра с настилка, съобразена с изискванията на УЕФА, трибуни за 1200 зрители и паркинг зона.

В заданието влиза още изграждане на иновативно съоръжение с размери 40 на 20 метра в спортния център, което през топлите месеци ще се ползва като тенис корт на открито, а през зимните ще се преобразува в ледена пързалка. Модерната система ще бъде енергийно ефективна и ще преобразува енергията от топла в студена, според съответните функции на площадката.

Община Бургас поема изграждането на спортно-развлекателния комплекс след прекратяване на договора с Българската федерация по борба, поради неизпълнението му и изтичане на всички срокове.

Досега там са премахнати старите сгради, преместен е трафопостът и са извършени изкопни работи. Инвестираните до този момент средства за строителни работи в размер на 1,8 млн. лв. остават за сметка на предишния инвеститор - Българската федерация по борба и за компенсиране на неустойките по договора.

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
11.05.2018 Откриха го! Бургас има вече най-модерния плувен комплекс в
България!
09.05.2018 В петък откриват най-модерния плувен комплекс в страната Парк "Арена ОЗК“ – Бургас
26.04.2018 Първо в Burgas24.bg: Мистерията е разкрита! Ето как ще се казва спортното бижу на Бургас!
24.04.2018 Името на генералния спонсор грейва до дни върху спортното бижу на Бургас, вижте цените за посещения
23.04.2018 Готов е! Вижте спортния комплекс в ж.к. "Славейков" от птичи поглед
25.03.2018 Спортното бижу в ж.к. "Славейков" е почти готово, вижте футболното игрище към него
Още новини от Новини от Бургас:
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).