Общински съветници недоумяват защо при облекчени мерки продължават да заседават онлайн

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:48 / 23.02.2021
1855
Част от общинските съветници в местния парламент се събраха на импровизирано присъствено заседание в една от залите на бургаски хотел. Както съобщихме сесията днес е изключително важна, тъй като на нея ще бъде гласуван Бюджетът на Община Бургас за тази година, предава репортер на Burgas24.bg.

С действията си съветниците от ДБГ, СЕК и Демократична България демонстрираха твърдото си несъгласие срещу взетото в последния момент решение, заседанието, да премине виртуално. Голяма трудност отне на съветниците да се включат в сесията днес. Те са убедени, че проблемът не е в интернет връзката, а в самата система, която ги изхвърля от онлайн събранието.

Съветниците са изключително учудени, че при  пълен локдаун сесиите са преминавали присъствено. А сега, при по-облекчени мерки и предстоящото им поредно облекчаване, те трябва да дебатират виртуално. 

Самият кмет на Бургас Димитър Николов се оплака, че повече от 5 минути се опитвал да вземе думата, но системата не е позволила това. 

Общинският съветник Живко Табаков посочи, че със събирането си днес, с колегите му демонстрират на администрацията и на гражданите, че не се страхуват. 

Колегата му Константин Бачийски е категоричен, че има сериозните проблеми със системата, както сега, така и при предишните сесии. "След няколко дни заведенията ще отворят и няма да има проблем да отидем на кафене, но е проблем да отидем на работа, където разстоянието е повече от два метра между колегите", коментира той.

"Провеждат се базарчета, кампании. В града всеки си прави, каквото си иска, но ние не можем да проведем заседание по нормалния начин. Има двоен аршин", категорична е Христина Секлемова.

"Събрахме се тук, за да покажем, че е възможно без да нарушаваме заповедта на министъра и при спазване на противоепидемичните мерки да проведем заседание. Съветниците заедно с администрацията не правим дори 30% от капацитета на спортна зала "Бойчо Брънзов", както е според изискванията", заяви Димитър Найденов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (34):
07.09.2021 Пенсионерите не вярват - всеки ще получи по 360 лева бонус!
05.09.2021 Министър Василев шокира: Има риск за заплатите за всички държавни
служители!
02.09.2021 Корнелия Нинова представи предложенията на БСП по актуализацията на бюджета
16.08.2021 Румен Радев: Не постигнахме консенсус
26.07.2021 Тристранката с важни решения около актуализацията на бюджета
26.05.2021 Ето кои са първите три заявени инвестиции в новата индустриална зона край "Меден рудник"
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).