Общински съветник алармира за голям проблем на Северния плаж в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
12:30 / 01.12.2020
1826
Компрометиран в годините отводнителен канал на Морската градина в Бургас руши сериозно пясъчната ивица. За това сигнализира общинският съветник Живко Табаков, който миналата седмицата е изпратил писмо до редица отговорни институции.

"В качеството ми на председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет – Бургас входирах сигнал за нарушаване целостта на бетонно-тръбна конструкция, представляваща отводнителен канал на Морската градина в Бургас. Съоръжението излиза от Морската градина, преминава през пясъчната ивица на плаж "Север" и се зауства в морето. Отбелязвам, че тръбата служи за отвеждане на дъждовните води. В продължение на няколко месеца водите от тръбата преливат, тъй като конструкцията й е компрометирана. Вследствие на това върху пясъчната ивица се образува езеро, което подкопава пясъка и е предпоставка за сериозно замърсяване от човешка дейност, птици и др.", обясни Табаков.

Той подчерта, че една от основните цели на Бургас е да осигури устойчиво развитие на туризма и конкурентноспособен продукт. В тази връзка е безотговорно да не се търси решение на проблема. Табаков призова отговорните институции да предприемат адекватни мерки и да приложат строго законовите норми по отношение на канала, който разрушава пясъчната ивица.

От началото на годината от "Движение България на гражданите" са изпратили серия от обезпокоителни сигнали до редица държавни институции, на които не са получили никакъв отговор във времето, както и реални действия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).