Общински съветник дари три заплати на социално слаби деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:43 / 22.02.2011
2545
Общинският съветник Ангел Ангелов откликна веднага на молба за подпомагане на социалнослабия шестокласник от ОУ "Бр.Миладинови"- гр.Бургас - 11-годишния Велиан Киров.

По време на редовната сесия днес Ангелов разбрал от директора на училището Бочко Бочев, също общински съветник, че талантливото дете, което учи в паралелка по изобразително изкуство, боледува втора седмица и се нуждае от помощ.

Велиан и брат му Любомир, който пък е на 13 години и също е толкова талантлив възпитаник на училището, са останали сираци, след като баща им загива в катастрофа. Майка им Магдалена е безработна. И двамата й синове са болни от астма и в момента не посещават учебни занятия, тъй като се нуждаят от специално лечение.

Ангел Ангелов дари тримесечното си възнаграждение като общински съветник - чисто 850 лв. с изричното желание да се предадат в помощ на Велиан и брат му. Двете деца са носители на множество награди от градски и национални изложби. Техни творби са публикувани в алманаха на "Черноморски институт"-Бургас.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).