Откриха го! Бургас има вече най-модерния плувен комплекс в България!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
16:26 / 11.05.2018
22682
Спортното бижу на Бургас комплекс Парк "Арена ОЗК“ вече функционира и е на разположение на бургазлии, предава репортер на Burgas24.bg от мястото на събитието. Лично кметът на града Димитър Николов, заедно със зам.-министърът на МРРБ откриха най-модерния плувен комплекс в цяла България.

Сред гостите на церемонията са областният управител Вълчо Чолаков, председателят на местния парламент Костантин Луков, председателят на ПК по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков, началникът на Пътна полиция -Бургас комисар Неделчо Рачев, изпълнителният директор на "Пристанище Бургас“ ЕАД Диян Димов, много депутати, общински съветници, спортисти и обществени личности.

"Това е за всички бургазлии и за всички, които искат да водят активен начин на живот", каза кметът Димитър Николов.

Събитието съвпада с началото на квалификациите за Европейското първенство по водна топка за юноши, родени през 1999 година. Срещите започват от 18:30 часа тази вечер и ще се проведат на плувния басейн в комплекса. Първият мач е между отборите на България и Холандия.

Комплексът разполага с басейн с олимпийски размери. С дълбочината си от 2 до 3 метра и дължина от 50 метра, той отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. В него може да се провеждат състезания от най-висок ранг по плуване, водна топка и синхронно плуване.

Басейнът е с подвижна платформа, която позволява разделяна на пространството в зависимост от необходимата дължина за провеждане на различни водни спортове. Водното пространство може да бъде разделено на 10 коридора с дължина от 50 метра за 14 човека. С помощта на платформата то може да се преобразува на 20 коридора от по 25 метра с капацитет за 7 души в коридор.

Залата разполага с много добри условия за зрителите на спортните надпревари. Тя е оборудвана с 1200 седалки. Допълнителни места са обособени за хората с увреждания. На тяхно разположение са и два асансьора за по-лесно придвижване към местата за наблюдение.

В останалата си част комплексът има тенис кортове, спортно игрище с три терена, фитнес зала с най-нови уреди - Tehno Gym. На разположение на посетителите има парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито - йога, аеробика, каланетика и футбол, танци и други.




Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (16):
09.05.2018 В петък откриват най-модерния плувен комплекс в страната Парк "Арена ОЗК“ – Бургас
26.04.2018 Първо в Burgas24.bg: Мистерията е разкрита! Ето как ще се казва спортното бижу на Бургас!
24.04.2018 Името на генералния спонсор грейва до дни върху спортното бижу на Бургас, вижте цените за посещения
23.04.2018 Готов е! Вижте спортния комплекс в ж.к. "Славейков" от птичи поглед
25.03.2018 Спортното бижу в ж.к. "Славейков" е почти готово, вижте футболното игрище към него
27.02.2018 Басейнът в "Славейков" си намери генерален спонсор, пазят в тайна как ще се казва комплексът
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).