Откриха новата екоалея в "Лазур"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
12:20 / 03.07.2014
2257
Нова екоалея в ж.к. "Лазур" бе официално открита днес. Тя е минава покрай ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" и влиза в Парк "Езеро". Алеята е изградена от Община Бургас с иновативния материал i.idro DRAIN, който е дарение от фирма "Девня Цимент".

Иновативната настилка покрива площ от 624 кв.м, а началото й е при жп прелеза на стадион "Лазур", където днес бе откриването на новото съоръжение.

На събитието присъстваха зам.-кметът по "Устройство на територията и строителството" Костадин Марков, председателят на Общински съвет Бургас - Костантин Луков, Чанка Коралска - директор на Дирекция "Строителство", изпълнителният директор на "Девня Цимент" - Серж Шмид и Клаудио Де Алберти - търговски директор на "Девня Цимент".

"Изключително съм впечатлен от иновативния материал i.idro DRAIN и вярвам, че изграждането на тази алея е само началото, а партньорството между Община Бургас и "Девня Цимент" няма да спре до тук", каза зам.-кметът Костадин Марков при откриването.

"Община Бургас има дългосрочна и ясна визия за своето развитие, което прави града изключително привлекателен и подходящ за инвестиции във всички сфери", сподели още Серж Шмид.

Изпълнителният директор на строителната фирма сподели, че за него е удоволствие новосъздадената алея да се намира именно в Бургас, който според думите му е най-успешният и същевременно красив град в България.

След официалното откриване последва серия от демонстрации на иновативния строителен материал i.idro DRAIN, които показаха изключителния дренажен капацитет на настилката. Импровизиран дъжд показа невъзможността за образуване на локви и неравности, а велосипедисти имаха възможност да се уверят в комфорта и качеството на новата алея.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).