Пасарелките на "Трапезица" и до "Мираж" са готови, пускат ги съвсем скоро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:10 / 28.04.2016
4173
Пасарелките на "Трапезица" и до х-л "Мираж" са готови. В момента двете съоръжения се въвеждат документално в експлоатация. Очаква се в рамките на две - три седмици те да имат вече и подписан Акт 16. Това каза пред журналисти зам.-кметът по "Европейски политики и околна среда" Руска Бояджиева, предаде репортер на Burgas24.bg.

Задръстванията, които се образуват на "Трапезица", Бояджиева коментира така: "Мненията, които получаваме от страна на автомобилисти и на гражданите са доста противоречиви. Една част от тях са доволни, други протестират, че не сме решили проблема със задръстването точно в тази точка на града. Още от възникването на идеята и в процеса на самото проектиране всички ние твърдим, че не решаваме кардинално проблема със задръстването на тази зона на града. Това, което кръговото движение може да направи е да облекчи трафика, но в никакъв случай не може да реши този голям проблем. Изграждането на кръговото движение там е част от един по-голям инвестиционен проект на Общината - изграждането на обход, който да изведе особено тежкотоварния трафик по ул. "Крайезерна".

Според Бояджиева двете съоръжения заедно ще доведат до решаване на проблема със задръстванията. Тя уточни, че инвестиционният проект за реконструкцията на "Крайезерна" е готов, а процедурата за провеждане на обществена поръчка е стартирала, осигурени са също така необходимите финансови средства по ОП "Региони в растеж". Очакванията са, в рамките на две години реконструкцията на "Крайезерна" да се реализира и така реално да се усети ефектът от предприетите мерки.

Виж коментарите (3)

Още по темата (19):
04.11.2016 Бургас бе отличен със Строителни Оскари, вижте за какво
27.10.2016 Бургас щурмува лидерското място по инфраструктурни проекти с надлез
"Трапезица"
29.02.2016 Вижте докъде стигнаха с кръговото на "Трапезица"
24.02.2016 Пак довършват "Трапезица" през уикенда, пренасочват движението
18.02.2016 Бургазлии тестват пасарелката на "Трапезица"
15.02.2016 Затварянето на "Трапезица" не било за последно
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).