Пенсионери искат спирка край Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
13:05 / 06.06.2016
5502
Пенсионери са входирали искане до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Общинския съвет Костантин Луков, в което настояват да бъде обособена спирка на градския транспорт до Морската градина, научи Burgas24.bg.

"От името на няколко пенсионери, по-скоро старци, ще си позволя да ви благодаря за големите промени по улиците на града ни. Надяваме с това да се улесни предвижването на старите хора, инвалидите и майките с колички и малки деца. Изброявам тези хора, имащи немалко проблеми при придвижването си из града и особено по тротоарите на някои улици, заети от леките коли", започват писмото си пенсионерите.

"Ние гореизброените нещастни люде, понякога се разхождаме чак до морето и из хубавата ни градина. Но неведнъж по спешни причини, или ако времето се развали и започва дъжд, за нас и много други граждани настава беда. Ето такъв неотдавнашен случай на "внезапен" дъжд и "бягайки" от него с колеги на улицата край Морската градина видяхме следната картина: Майка с две деца (едното в количка, друго на две годинки) също бягат по улицата, някъде между Турското консулство и светофарите към спирката на "Краставицата". Малчуганът, изморен от разходката, иска и реве да го носят. Жената се видя в чудо! Ако в този район имаше автобусна спирка? Нямаше проблем!? А ние и старците, куцайки констатирахме, че спирка може да има. Само следва да се измести тротоарът на линията на дърветата, както са по главните улици на града. Подходящо място за спирка е след тоалетните, на около 100 - 150 м преди светофарите", пишат пенсионерите.

Те предлагат да се обособи спирка само от едната страна на платното за автобусите, отиващи към кварталите "Сарафово", "Славейков", "Изгрев" и "Зорница".

 


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).