Питат кмета за строителството на 64-метрова сграда до Флората

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:45 / 10.08.2015
3243
В писмо до кмета на Бургас Димитър Николов, с копие до председателя на Общинския съвет Костантин Луков, граждани настояват да се провери законността на предстоящо строителство на 64-метрова сграда в близост до Морската градина, установи проверка на Burgas24.bg. Парцелът се намира срещу подхода на "Флора"-та, между улиците "Димитър Димов" и "Поморие".

"Живущите от блокове 12, 78 и 82 с изумление разбрахме на 5 август, че в предвидения ПУП, определен за паркинг, ще се издигне жилищна сграда с височина 64 метра. Нашата неинформираност ни попречи да се включим в процедурата за публично обсъждане, а така също и да се запознаем с плановете и намеренията на Община Бургас за бъдещето на тази част на комплекса. Не сме получавали от Община Бургас никаква информация за промяната на структурата на ПУП-а", мотивират се гражданите.

Те са изключително разтревожени, че на мястото, което в момента представлява зелени площи, ще изникне поредният бетонов мастодонт. "От друга страна, с височина от 64 метра, предвижданата сграда ще запуши всички жилищни сгради, които се намират зад нея. И трето, особено сме притеснени от архитектурна гледна точка как на първа линия ще се издигне подобно недоразумение", пишат до кмета Николов вносителите на жалбата.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
25.08.2017 Спряха строежа до Морската градина до решение на ВАС
04.09.2015 Инвеститорът: Бъдеща сграда до Флората е законна и няма да е върху зелени
площи
Още новини от Новини от Бургас:
Мотоциклетист попадна в болница след инцидент в Бургас
Намалява ли населението на Бургас?
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).