Почистват най-критичните участъци от речните корита, дерета и отводнителни канали в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:39 / 06.07.2022
945
С разпореждане на областния управител Стойко Танков започна поетапното почистване на част от най-критичните участъци от речните корита, канали и дерета в област Бургас. Това е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, които биха нанесли сериозни щети на населените райони и земеделските площи. По указание на областния управител приоритетно ще се обработват участъците, които имат най-спешна нужда от почистване.

За поредна година в кампанията, организирана от Областна администрация Бургас, се включват и лица, лишени от свобода, които с доброволен ръчен труд  ще обработват с препарати и почистват от наноси, храстова и дървесна растителност уязвимите участъци.

По специално изготвен график и след съгласуване с общините  в периода от  юли до края на летния сезон ще бъдат третирани с препарати и ръчно почистени дерета, речни корита и отводнителни канали, които са в управление на областен управител.

Контролът по изпълнение на дейностите, спазване на предварително утвърденият график, както и напътствията на лицата, лишени от свобода, ще се извършват от служител на Областна администрация Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).