Подготвят тържества за 100-годишнината на Приморския парк

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
15:43 / 11.11.2009
2128
Над 170 дървета ще бъдат внесени на територията на Приморския парк на Бургас, каза началникът на общинския отдел „Озеленяване" Светла Танева. През 2009 година паркът е обогатен със 150 дървета, посочи Светла Танева. Тя съобщи, че се изготвя проект за рехабилитация на новата част на най-големия бургаски парк по Оперативна програма „Регионално развитие". Проектът предвижда цялостно обновяване на алейната мрежа, зелените площи, парковото осветление и обзавеждане, възстановяване на Стената на приказките и водното огледало до нея. В момента се подготвя документацията на проекта, който при одобрение може да бъде реализиран през следващата или по-следващата година, каза Светла Танева. Старата част на Приморския парк, която е паметник на градинско-парковото изкуство, става на 100 години през 2010-та. Юбилеят ще бъде отбелязан с тържества, началото на които ще сложи откриването на традиционното цветно изложение „Флора - Бургас", каза още Светла Танева.

Три дървета - столетници има в Бургас и те са в много добро състояние, каза още Светла Танева. Чинарът на ул. „Александровска" до мястото, известно като „Дупките", е едно от тях. С друг проект по ОП „Регионално развитие" - за обновление на пешеходната зона на града, е предвидено дървото да бъде експонирано по много интересен начин и наистина да изпъкне, каза още Светла Танева. Другите две вековни дървета са от вида ливански кедър и се намират в частен двор на пресечката на улиците „Цар Симеон І" и „Софроний Врачански".

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).