Помните ли садиста Живко, който изкорми котка посред бял ден? Зверството му постави начало на революционни промени

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (6)
19:53 / 07.10.2017
15182
Символична глоба от 500 лева и пробация. С толкова се отърва Живко Стоянов, който миналата година насъска питбула си срещу улична котка, след което я изкорми с нож пред очите на десетки бургазлии. 

Припомняме, че 26-годишният мъж с обременено съдебно минало сключи споразумение с районния прокурор Георги Попдобрев и отърва затвора. За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 3 години, особено като се има предвид, че Стоянов е осъществил деянието в изпитателния срок на постановена му осъдителна присъда за притежание на наркотични вещества.

Днес се навършва точно една година от зловещата демонстрация. Припомняме, че на 7-и октомври 2016 година, точно в 16:45 часа, пред погледите на десетки хора, включително и малки деца, Живко насъска огромното си куче срещу котка с няколко малки. След като вижда, че жертвата не е напълно умъртвена и все още мърда, "смелчагата" вади нож и я довършва собственоръчно.

По тази причина Burgas24.bg се свърза с Неда Недина от организацията "Милосърдни сърца", която първа сигнализира за зверството и направи всичко по силите си злосторникът да понесе отговорност за действията си. 

Въпреки протестите, които зоозащитници организираха пред Съдебната палата в Бургас, съдът не се отнесе с нужната строгост към злосторника. Не се стигна до процес, в който да бъдат разпитани десетките свидетели на деянието и Живко се размина със смешна глоба.

Случаят обаче не е забравен, като организациите за защита на животните в Бургас продължават да настояват за незабавни мерки срещу издевателствата на четириноги. Burgas24.bg научи, че през август е проведена среща с директора на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов, който лично се е ангажирал с проблема. 

Проведена е среща с представители от всички населени места в областта. Поставено е началото на революционни промени, като случаите за насилие върху животни ще се поемат от дежурен, който ще изпълнява функциите на т.нар. зоополиция. Сигналите, подадени на телефон 112 пък ще се пренасочват към съответното РПУ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (24):
16.05.2017 Садистът Живко се размина със смешна глоба и пробация
31.03.2017 Тръгва делото срещу изкормвача Живко, бургазлии готвят невиждан протест
19.03.2017 Екшън в "Лазур"! Перата, полиция и двайсет доброволци спасяват котките от смъртоносния капан
18.03.2017 Ето го смъртоносния капан за котки в "Лазур"! Бургазлии организират спасителна акция
18.03.2017 Нов садист се пръкна в бургаския ж.к. "Лазур"! Зазижда живи котки, обрича ги на бавна и мъчителна смърт!
29.10.2016 Похвално! Докато едни ги тровят, вижте какво правят други за тях!
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).